Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ 2ου ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2018-2019



Θέμα:  « Απολογισμός  δράσης  του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας και προγραμματισμός  δράσεων για  το  διάστημα Μάϊος- Ιούνιος 2019».
            

A.    Με την απόφαση Φ.32/19296/23-11-2018  του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής τοποθετήθηκε ο  Προϊστάμενος του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας και στις 26/11/2018 ανέλαβε υπηρεσία  με την Πράξη 198/26-11-2018 με θητεία έως 31 Ιουλίου 2021.
B.      Στις 7/12/2019,  o Προϊστάμενος του  2ου ΚΕΣΥ παρέλαβε  την Σφραγίδα του  καθώς και Συσκευή μνήμης για την ψηφιακή υπογραφή της  από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής με το πρακτικό παραλαβής 7/12/2018.

Ιστορικό Στέγασης του  2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας

·         Με βάση το Ν4547/2018,  το 2ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας τοποθετείται μαζί με το 1ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας στο κτίριο της  οδού Κανδάνου 18 –Αθήνα.  Διαπιστώνεται ότι αφενός  το 1ο ΚΕΣΥ βρίσκεται  σε μεγάλη στενότητα χώρου και δυσκολεύεται να στεγάσει το ήδη υπάρχον προσωπικό και να  λειτουργήσει επαρκώς, πόσο μάλλον να  φιλοξενήσει το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Προς τούτο, με έγγραφό μας  προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης αρ.πρωτ. 5/29-1-19 εισηγούμαστε την προσωρινή στέγαση του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας στα  γραφεία  του πρώην Κ.Ε.Σ.Υ.Π.  Γαλατσίου. Η πρόταση  αυτή  απορρίπτεται  από  τον Π.Δ.Ε.  επειδή η έδρα  του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ., πρέπει  να  είναι  στα όρια  του Δήμου  Αθηναίων και όχι σε  άλλο Δήμο.
·          Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον τότε Προϊστάμενο ΠΔΑ κο Λόντο Χαράλαμπο,  τους Προϊσταμένους των άλλων ΚΕΣΥ και κύρια με αυτούς των 2ων ΚΕΣΥ αποφασίζουμε τα 2α ΚΕΣΥ να απευθύνουμε, ο καθένας ξεχωριστά,  έγγραφο στην αρμόδια (όπως πληροφορηθήκαμε) για τη στέγασή μας  Περιφέρεια Αττικής, Τμήμα Περιουσίας με Αριθ. Πρωτ. 9/24-1-2019 με θέμα «Στέγαση του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας – Προδιαγραφές χώρου». Οι προδιαγραφές χώρου του εγγράφου αυτού έχουν τεθεί από τους Προϊσταμένους των 2ων ΚΕΣΥ, βάσει της εμπειρίας των ήδη υπηρετησάντων σε πρώην ΚΕΔΔΥ. Αντιλαμβανόμενοι τα προβλήματα στέγασής μας,  κινούμαστε δυναμικά με τις δυνατότητες που διαθέτουμε,  και μέσα στα πλαίσια του νόμου,  για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες στέγασής μας έχοντας επίγνωση  της αδήριτης ανάγκης λειτουργίας μας για να υποστηρίζουμε τους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς - δίπλα στα ΠΕΚΕΣ-   λόγος άλλωστε για τον οποίο ιδρυθήκαμε.  Δεδομένων των συνθηκών,  θέτουμε χρονοδιάγραμμα πλήρους λειτουργίας  του 2ου ΚΕΣΥ  Α΄Αθήνας την  1/9/2019.
·          Ο  Προϊστάμενος του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας αρχίζει επαφές με τους Δήμους Αθηναίων, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας για την ανεύρεση κατάλληλου δημόσιου κτιρίου για τη στέγαση του. Ενημερώνει  την αρμόδια  -για την στέγαση των ΚΕΣΥ-  υπηρεσία  στην Περιφέρεια Αττικής για τα αποτελέσματα της έρευνάς της και συγκεκριμένα την κα Μουρτζανού,  Δ/ντρια του Τμήματος Περιουσίας,  με την οποία έχει τηλεφωνική και δια ζώσης επικοινωνία.
·          Στις 21/1/2019, μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των Προϊσταμένων των 2ων ΚΕΣΥ,  γίνεται συνάντηση,  στην έδρα της Περιφέρειας Αττικής Συγγρού 15,   όλων των Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ Αττικής με τον Αντιπεριφερειάρχη  κο Καραμάνο Χρήστο. Εκεί δρομολογείται η διαδικασία για τη στέγαση των 2ων αλλά και κάποιων από τα 1α  ΚΕΣΥ σε ιδιωτικά πλέον κτίρια μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών.  Τότε,  εισηγούμαστε προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκ/σης,   με νέο έγγραφό μας με αριθ. πρωτ. 7/11-2-2019   την προσωρινή  στέγαση του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας στα  γραφεία  του πρώην ΚΕΣΥΠ Αμπελοκήπων ( Εντός  του 16ου Δημ. Σχολείου Αθηνών – Τ. Φιλήμονος  και Τσόχα- Αθήνα). Και η πρότασή  μας  αυτή δεν  γίνεται  δεκτή.
·          Με  έγγραφό  μας  με  αρ. πρ. 9/1-3-2019 ζητείται η έγκριση  από τον Π.Δ.Ε. Αττικής για  προσωρινή  στέγαση του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας σε  χώρους του 40ου Γ/σίου Αθηνών και παράλληλα αιτούμεθα  προς  την αρμόδια  Δ.Ε.Π.  του Δ. Αθηναίων για  έγκριση  της  παραχώρησης  του χώρου, ενώ υπάρχει ομόφωνη απόφαση  του Συλλόγου Διδασκόντων του 40 ου Γ/σίου για έγκριση παραχώρησης  του χώρου.
·         Στις  1/3/2019  με  την υποστήριξη του Δήμου Γαλατσίου μεταφέρθηκε  η επίπλωση και ο εξοπλισμός  του πρώην ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου στους  χώρους  του  40 ου Γ/σίου Αθηνών, και  ξεκίνησε  η  λειτουργία  του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας .
·         Στις  15/3/2019 ( αρ. πρ. 4η) με  συνεδρίαση  της  ολομέλειας  του προσωπικού του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας αποφασίζεται η κατανομή  αρμοδιοτήτων και  σχολείων στους εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση  στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
·         Με  έγγραφό  μας με  αρ. πρ. 11/12-3-2019 προς  την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση Αττικής ζητούμε  τη  μεταφορά της  τηλεφωνικής  γραμμής από  το πρώην ΚΕΣΥΠ  Αμπελοκήπων στο 40ο Γ/σιο Αθηνών. Με  ενέργειες  της Δ/ντριας  του σχολείου κ. Κέκου Ρεβέκκας γίνεται τοποθέτηση γραμμής για  σύνδεση  στο  διαδίκτυο.
·          Η τελευταία ενημέρωση (τηλεφωνική επικοινωνία με κα Μουρτζανού 8/4/2019)  για την προκήρυξη των μειοδοτικών διαγωνισμών από την Περιφέρεια Αττικής είναι ότι το 2ο ΚΕΣΥ  Α΄Αθήνας, θα  στεγαστεί  σε  κτίριο  επί της  οδού Υμηττού 219 –Αθήνα, όπου προσωρινά  στεγάζεται το  1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, αμέσως  μετά  τη  μεταστέγαση του 1ου ΠΕΚΕΣ  στο κτίριο της οδού  Χίου 16-18 Αθήνα. 


Προσωπικό του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας

Με την υπ΄ αρ. 8487/21-1-2019  απόφαση   του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αποσπάστηκαν στο 2ο  Κ.Ε.Σ.Υ.  Α΄Αθήνας  4  εκπαιδευτικοί  με  εξειδίκευση  στη  Συμβουλευτική  και  τον Επαγγελματικό  Προσανατολισμό.
Γίνεται  προσπάθεια  οργάνωσης  της  υπηρεσίας  στο κτίριο  της  οδού Κανδάνου 18, όπου λειτουργεί και  το 1ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας, η οποία  όμως απέβη άκαρπη, επειδή ο χώρος δεν ήταν επαρκής για  να  εργαστούν  περίπου 53  στελέχη ( Ειδικοί  Παιδαγωγοί, Φιλόλογοι, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί ,στελέχη ΣυΕ.Π. κ.α.). Γι’ αυτό  γίνεται  και  η  πρόταση προσωρινής  στέγασης  του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας στο 40 ο Γ/σιο Αθηνών.
Με  το υπ’ αρ. 13/26-3-2019 έγγραφό  μας γίνεται  ενημέρωση  των  σχολικών  μονάδων  της  αρμοδιότητάς  μας για  τον τρόπο οργάνωσης  και λειτουργίας του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας και  για  την παροχή  υποστήριξης  προσωρινά  μόνο  σε θέματα  Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Με τις μεταθέσεις για το σχ. Έτος 2019-2020 στελεχώνεται το 2ο ΚΕΣΥ με  4  εκπαιδευτικούς με  ειδίκευση  στη  Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, 1  φιλόλογο  με  εξειδίκευση  στην Ειδική  Αγωγή και 1 εκπ/κό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με  εξειδίκευση  στην Ειδική Αγωγή ,οι οποίοι θα  αναλάβουν υπηρεσία  στις  30/6/2019.
Παράλληλη δραστηριοποίηση  του Προϊσταμένου του 2ου ΚΕΣΥ Α΄
Αθήνας
1.      Με πρωτοβουλία των δύο Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ  προσερχόμαστε στο 1ο ΠΕΚΕΣ σε  ολομέλεια  στις  17/12/2018 για συντονισμό  της συνεργασίας μας και  για  γνωριμία  με  τους  Συντονιστές  εκπαίδευσης καθώς  και  με  τους Συντονιστές Εκπαίδευσης  Προσφύγων.
2.      08/2/19Καλούμαστε σε Ολομέλεια του ΠΕΚΕΣ για πρώτη ενημέρωση. Ενημερώνεται η Ολομέλεια ότι μέχρι τη λειτουργία του 2ου ΚΕΣΥ αρμοδιότητα σε όλη την περιφέρεια της Α΄Αθήνας έχει το 1ο ΚΕΣΥ και ο ρόλος του προϊσταμένου του 2ου ΚΕΣΥ θα είναι υποστηρικτικός προς το 1ο ΚΕΣΥ.  Ορίζονται τα μέλη   της Οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη συνεργασία του ΠΕΚΕΣ με τα δύο ΚΕΣΥ
3.      11/1/2019: Συνάντηση Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ στο ΚΕΣΥ  Δ΄ Αθήνας με θέματα στέγασης, λειτουργίας και συνεργασίας με ΠΕΚΕΣ.
4.      21/1/2019: Συνάντηση όλων  των Προϊσταμένων των ΚΕΣΥ Αττικής με  τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Καραμάνο  Χρήστο για  τα  κτιριακά θέματα και την στέγαση των ΚΕΣΥ. Μετά  τη  συνάντηση συντάχθηκε έγγραφο με  τις  κτιριακές  προδιαγραφές για  το 2ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας και  στάλθηκε  στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Αττικής/ Τμήμα περιουσίας και  κοινοποιήθηκε και  στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής.
5.      13/3/2019 Συνάντηση  των Προϊσταμένων των 13 ΚΕΣΥ της Αττικής  με Δ/νση Ειδικής Αγωγής, Δ/ντή κο Κασσιανό Παναγιώτη, Δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης κο Λόντο Χαράλαμπο, Διευθυντή Δ/θμιας Εκ/σης Υπουργείου Παιδείας και άλλα στελέχη,  στο Κεντρικό κτίριο του  Υπουργείο Παιδείας. Εκεί μεταξύ των θεμάτων και του προβληματισμού που αναπτύχθηκε για τη μέχρι τώρα καθώς και  τη μελλοντική  λειτουργία του θεσμού των ΚΕΣΥ και τη συνεργασία τους με τα ΠΕΚΕΣ, μας αναφέρθηκε ότι στο Υπουργείο Παιδείας  υπερίσχυσε η άποψη ότι  η επιλογή των Προϊσταμένων των 2ων ΚΕΣΥ  πρέπει να γίνει μαζί με εκείνους των 1ων ΚΕΣΥ ακριβώς για να βοηθήσουμε, εμείς οι Προϊστάμενοι των 2ων ΚΕΣΥ  στη διαδικασία οργάνωσής τους.
6.      22/3/2019  Ενημέρωση  των  σχολείων αρμοδιότητάς μας για  τη λειτουργία του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας στους  χώρους  του 40 ου Γ/σίου Αθήνας για  υποστήριξη  προσωρινά  σε  θέματα Συμβουλευτικής  και Επαγγελματικού  Προσανατολισμού.
7.      1/04/2019  Απόφαση  έγκρισης  προγράμματος  Αγωγής Σταδιοδρομίας του 3ου Γυμνασίου Γαλατσίου με  θέμα : « Η προσωπικότητά  μου  κλειδί για  τις μελλοντικές  μου  επιλογές».
8.      Στους χώρους του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας διεξάγονται ατομικές συνεδρίες για Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ,μετά  από  αιτήματα γονέων, που διαβιβάζονται από  τα  σχολεία  φοίτησης των παιδιών.
9.      Προγραμματίζονται ενημερωτικές  συναντήσεις με τους  μαθητές στα  σχολεία  αρμοδιότητάς μας μετά από  αιτήματα των σχολείων συνοδευόμενα  από  αντίγραφο του πρακτικού  του Συλλόγου  Διδασκόντων.
Ημερίδες

·         28/3/19 Ημερίδα του Ι.Π.Α.Π «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Ίλιον, με θέμα «Εντοπίζοντας το πρόβλημα από νωρίς – Ημερίδα πρώιμης παρέμβασης»
·         28/3/19  -το μεσημέρι-  συμμετοχή σε Ημερίδα Microsoft και του καθηγητή στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά κου Ρετάλη  με θέμα « Γεφυρώνοντας το χάσμα: Η Εκπαίδευση προσβάσιμη από όλους»  - Πλατφόρμα κιναισθητικής μάθησης
·         15/2/2019 – 1ο Συνέδριο  ΟΛΜΕ-ΟΛΜΕΚ ( Αθήνα – Ξεν. Stanley).
Προγραμματισμένες  Ημερίδες

·         17/4/2019 Ημερίδα ΕΛΕΣΥΠ (Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με θέμα «Επαγγέλματα του παρόντος και του μέλλοντος στην Ελλάδα» Ομιλητής Δρ Άγγελος Ευστρατόγλου, ΙΝΕ ΓΣΕΕ
·         18/4/2019 Ημερίδα για τα ΚΕΣΥ και ΠΕΚΕΣ   του Συνήγορου του Πολίτη με θέμα «Η διαχείριση των ζητημάτων της σχολικής καθημερινότητας και η προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», Τεχνόπολη Γκάζι.
Προγραμματισμός  δράσεων στο  διάστημα Μάϊος-Ιούνιος 2019
-          Προτείνεται ημερίδα  ενημερωτικής  συνάντησης με  τους  Διευθυντές  των Σχολικών  μονάδων  αρμοδιότητάς μας ,σε   συνεργασία  με  το 1ο ΠΕΚΕΣ  Αττικής ως  εξής:
Α). Διευθυντές  Γυμνασίων στις  15-5-2019 και ώρες : 10.00 π.μ.-12.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 40ου Γυμνασίου  Αθήνας  ( Σκιάθου και Ζώτου- Αθήνα-11255-40ο Γυμνάσιο Αθηνών).
Β). Διευθυντές  Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ στις 15-5-2019 και ώρες: 12.00-14.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 40ου Γυμνασίου Αθήνας ( Σκιάθου και Ζώτου- Αθήνα-11255-40ο Γυμνάσιο Αθηνών).
- Προτείνεται  ημερίδα υποστήριξης των  μαθητών της  Γ΄τάξης  των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ για  τη  συμπλήρωση  του  μηχανογραφικού  δελτίου σε  συνεργασία  με  το 1ο ΠΕΚΕΣ  Αττικής μετά  τις  Πανελλαδικές  Εξετάσεις  στις 24-6-2019 και ώρες: 10.00 π.μ.- 14.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 40ου Γυμνασίου  Αθηνών ( Σχ. Συγκρότημα  Γκράβας- Σκιάθου και Ζώτου – Γαλάτσι).


Επισκέψεις   στελεχών  του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. Α΄Αθήνας  σε  σχολεία  της  αρμοδιότητάς  τους για  ενημέρωση.

1.      Μποτσίβαλη Ελένη
28/3/2019   : 26ο ΓΕΛ  Αθηνών
28/3/2019:    26 ο Γυμνάσιο Αθηνών
8/4/2019 : 23ο Γυμνάσιο  Αθηνών
11/4/2019: 20ο Γυμνάσιο  Αθηνών
11/4/2019: 20  ΓΕΛ Αθηνών
2.      Σακελλαρίδη  Φωτεινή
28/3/2019: 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθήνας
28/3/2019: 46ο ΓΕΛ Αθήνας
8/4/2019: 56 ο Γυμνάσιο Αθήνας
8/4/2019: 56ο ΓΕΛ Αθήνας
8/4/2019: 56ο ΓΕΛ Αθήνας
10/4/2019: 39ο ΓΕΛ Αθήνας
10/4/2019: 39ο Γυμνάσιο Αθήνας
11/4/2019: 57ο ΓΕΛ Αθήνας
11/4/2019: 57ο Γυμνάσιο Αθήνας
3.      Κωστοπούλου Γεωργία
29/3/2019: 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου
29/3/2019: 2ο ΕΠΑΛ Γλατσίου
4/4/2019: 4ο ΕΠΑΛ Αθηνών
5/4/2019: 4ο ΓΕΛ  Γαλατσίου
5/4/2019: 3ο ΓΕΛ Γαλατσίου
9/4/2019: 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου
9/4/2019: 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου
12/4/2019: 15ο ΓΕΛ Αθηνών
12/4/2019: 60ο Γ/σιο Αθηνών
12/4/2019: 15ο Γ/σιο Αθηνών
15/4/2019 : 21ο ΓΕΛ Αθηνών
4.      Κατσούλας  Θεοδόσιος
22/3/2019 : Επικοινωνία  με  το 27ο ΓΕΛ Αθηνών
Μετά από τα  ανωτέρω παρακαλούμε όπως  έχουμε  τη  σύμφωνη  γνώμη  σας  για  τον  προγραμματισμό  των  δράσεων, που προτείνουμε   για  το  διάστημα  Μάϊος-Ιούνιος 2019, προκειμένου  να  συνεργαστούμε  στην υλοποίησή  τους.








                                                                                    Με εκτίμηση
                                                     Ο Προϊστάμενος του 2ου ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας


                                                             ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΣ     ΗΛΙΑΣ
                                                                            









                           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου